Kategóriák

Milyen domain címet válasszak?

Amikor elkezded használni a Wezzpage szerkesztőjét, akkor egy aldomainre publikálod először a tartalmadat. A márkád felépítéséhez azonban szükséged lesz egy (vagy több) saját domain címre.


Legyen rövid

Ha nincsen névjegykártyád és szóban kell átadnod weboldalad címét, akkor vajon melyiket fogják hamarabb megjegyezni: a www.avaroslegmodernebbeskuvoiruhai.hu-t, vagy a www.eskuvodivat.hu-t? Nyilván utóbbit.


Legyen magától értetődő és egyszerű

Az esélyt sem szabad megadni, hogy elfelejtsék weblapod címét. Ha te vagy Horváth József, Kecskemét legjobb asztalosa akkor legyen benne a domain címedben a foglakozásod és a vezetékneved. Ha hazamegy az érdeklődő, akkor erre a két dologra biztosan emlékezni fog még.

Ugyanígy érdemes esetleg a városod nevét is beletenni a domain címbe, amennyiben a vezetéknevedből és foglalkozásodból nem tudsz olyan kombinációt kialakítani ami egyszerű és még nem foglalt.


Szám, aláhúzás, kötőjel… CSAKAZTNE!

Számmal vagy betűvel írva? Hogy kell aláhúzást írni? Áhh, csak a gond van vele. Kivéve, ha mondjuk Apja és Fia 2000 Kft a céged neve, amit már jól ismer a közönséged.
Az pedig eszedbe se jusson, ha tiéd a PC szervíz bolt de a www.pcszerviz.hu már foglalt, hogy te legyél a www.pcszerviz1.hu! Iszonyú!


Használd az erősséged már a domain névben

Elképzelhető, hogy a www.eskuvodebrecen.hu már foglalt, de te ugyanúgy esküvőszervezéssel foglalkozol Debrecenben. Kérdezd meg ügyfeleidet, hogy mit szerettek benned a legjobban! Lehet, hogy 3 válaszból rá fogsz jönni, hogy neked a www.nemgondazeskuvo.hu címet kell lefoglalnod.


Foglald le az ékezetes változatot is

Tudtad, hogy domain címben már lehet ékezetet használni? Sokszor nehézkes kimondani ékezetek nélkül a www.pottyosekszer.hu-t. Mennyivel egyszerűbb azt mondani ügyfelednek, hogy írja csak be ékezetekkel: www.pöttyösékszer.hu