Kategóriák

Milyen fotókat használjak és honnan szerezzem be őket?

Wezzoldalad kinézete ugye már adott, de a körítés csak egy dolog. Fontos, hogy a tartalmaid, elsősorban pedig a képeid bizalmat gerjesszenek a látogatóidban. Egyre divatosabb különböző profi minőségű képeket szolgáltató oldalakról tölteni képeket (ingyen), de ez nem mindenkinek javasolt.

Az alábbiakban különböző oldalakat fogunk ajánlani, ahonnan mi is előszeretettel veszünk át képeket, de először tisztázzuk, hogy neked érdemes-e ezeket használni. 

 

Profi képek vs saját képek

Az első benyomás fontosságát nem fogjuk ebben a cikkben taglalni, egyelőre mondjunk rá annyit, hogy fontos. Egy dolgot neked kell tudnod, ami alapján eldöntheted a fent említett kérdést: mennyire vagy személyes viszonyban ügyfeleiddel?

Sokan szeretnének a multikra hasonlítani, olyan tartalmat szolgáltatni mint a “nagyok", de van a profizmusnak hátulütője is. Név szerint ismered ügyfeleidet akik betérnek a boltba vagy webáruházad van, ahol már csak a számlát látod? Barátod a betérő ügyfél vagy csak egy távoli “névetelen idegen”?

Lehetnek nagyon szép, idilli képek weblapodon, ha a kis műhelyedben egyedül dolgozol egy kislámpa mellett, vagy telefonnal készült képek, ahogyan éppen a megrendeléseket összesíted… A kérdés, hogy melyik ébreszt bizalmat a vevődben? Valószínűleg a boltod weblapján, ahol név szerint ismered a vásárlóidat nem lesz célszerű olyan profi képeket használni, aminek köze sincs a tevékenységedhez. Ezzel ellentétben egy webshopban, ahol megrendelőid csak a weblapon látottak alapján ítélnek, érdemes olyan képeket haszálni, amik jó minőségűek.

 

Stock, de mégsem az

Mivel egyre bővebb a világ stockphoto gyűjteménye, ezért egyre többen is használják. Ezeknek a fotóknak viszont van egyfajta “feelingjük”, ami miatt sokan óckodnak tőlük. A teljesség igénye nélkül felsorolunk egy pár olyan stockphoto oldalt, ami kilép ebből a körből.

 

www.morguefile.com

www.pixabay.com

www.freestockphotos.biz

www.pexels.com

 

… és még egy pár, ahol egy ingyenes regisztráció után tudsz böngészni:

www.sxc.hu

www.stockphotosforfree.com

www.freerangestock.com

Ami még érdekelhet