Kategóriák

Hogyan kezdjek el vállalkozni munka mellett?

Nem kell elhagynod a munkahelyed

Elég csak körbenéznünk a munkahelyünkön, hány olyan ember van körülöttünk, aki igazán élvezettel csinálja azt, amit csinál. Mindig irigykedtél azokra, akiknek a hobbijuk a munkájuk? Itt az idő, hogy elkezdj te is annak élni, amit igazán szeretsz. Vállalkozz!

A vállalkozás magában foglalja a kockázatot, amiből nyilvánvalóan nem lehet akármekkorát vállalni. Nem hagyhatod el a munkahelyed addig, amíg a vállalkozásod nem termeli ki a lakásod és az étkezésed árát. Márpedig ez akkor legalább 8 órát elvesz az életedből, és az odautazást még bele sem számoltam.

Először fogd fel komoly hobbiként az új életcélod, amit számon kérsz magadon. De hogyan szoríts rá időt?

 

Dugd el a távirányítót!

Ha nem sarkkutató vagy rákhalász akarsz lenni, akkor ne is kapcsold be a tévét! Egy percre sem! Nagyon kevés az olyan szakma, amit a tévéből fogsz megtanulni, de ha még meg is tanulhatnád, ne onnan tedd. Csak egy hétig számold, össze, hogy mennyit ülsz a tévé előtt – na, már elő is teremtetted azt az időt, amit első körben új vállalkozásodra tudsz fordítani.

Lehet, hogy sokszor pihentető csak úgy bambulni a tévét, de elégedett nem leszel tőle. A projektedtől viszont az leszel.

 

Ne stresszelj a projekten!

Fogsz még eleget úgyis, most csak pozitívan szabad rá gondolnod. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek kényelmetlen feladatok! Most az a dolgod, hogy élvezd! Tudd meg, hogy milyen érzés, amikor a hobbid a munkád.

 

Minőségi idő

Találd meg azt az időpontot, amikor a lehető leghatékonyabban tudsz a projektedre figyelni. 1 lendületes óra sokkal többet tud hozzátenni, mint 3-4 óra félálomban. A cégben sokáig azt vettük észre, hogy délután 5-re teljesen használhatatlanul mentünk haza. Aztán bevezettük, hogy ebédidőben szigorúan(!) 1 óra videójáték. A különbség tapintható, hidd el. Biztosan tudod, hogy Téged mi kapcsol ki legjobban. Na, azt ne hagyd ki a napodból!

 

A weblap a céged szíve

Weblap nélkül nem létezhet a céged. A Wezzpage-nél ráadásul egy szép weblap üzemeltetése olcsóbb, mintha elkezdenél szórólapozni – márpedig előbbivel jóval több embert érhetsz el, hatékonyabban. Keresd fel a www.wezzpage.hu oldalt a részletekért.

 

Soha ne mutass be a (korábbi) főnöködnek!

Felesleges hidakat égetni! Ki tudja mikor fog még jól jönni egy korábbi céges kapcsolat? Tapasztalatból tudjuk, hogy ha összeveszve jöttünk volna el korábbi munkahelyünkről, hogy létrehozzuk a Wezzpage szerkesztőt, akkor most biztosan nem tartanánk itt.

 

Első bevételek = csak reklám!

Ha éppen nem a megélhetésed függ ettől a plusz bevételtől, akkor minden ebből érkező bevételt költs marketingre. Lehet bármilyen jó az ötleted/terméked, ha nem jut el az emberekhez. Minél kevesebb időt szeretnél ebben a kezdeti időszakban tölteni, annál nagyobb részt kell hirdetésre költened a bevételedből.

 

A barátok a legjobb referenciák

Bármibe is kezdesz, (szinte) biztos, hogy a környezetedben van olyan ember, akinek szüksége van arra, amit mostantól te nyújtasz. Minden héten ültess le magad mellé legalább egy olyan embert, aki még nem látta a termékedet/szolgáltatásodat. Engedd őt használni és jegyezz fel minden apró mozzanatot – akár vedd fel videóra az egészet! Ebből fogsz a legtöbbet tanulni, mert az egy dolog, hogy te mit gondolsz a termékről. Mindig is az lesz a döntő szempont, hogy a vevőid mit gondolnak róla.

Ami még érdekelhet