Kategóriák

4 kérdés, amit a nyitóoldaladnak meg kell válaszolnia

KI VAGY?

A látogatónak azonnal be kell tudnia azonosítani téged. Csinálj/csináltass logót, amit jól láthatóan elhelyezel a fejlécben és EGY mondatban fogalmazd meg, hogy ki vagy. A legtöbb esetben nagyon jól mutat egy szép nagy kép előtt középen egy logó és alatta az egy mondatos bemutatkozásod. Fontos a személyes bizalomkeltés, amit sugallnia kell a weboldaladnak.

 

MIVEL FOGLALKOZOL?

Ez szorosan összefügg az előző kérdéssel. Sok vállalkozás már a logójába belefoglalja a tevékenységét valamilyen formában. Miután kicsit bemutattad a személyed a látogatónak egyből barátibban fogja venni azt is, hogy mit szeretnél adni számára. Ezt sem szabad túl hosszúra szabni, maximum 10 másodpercnyi olvasási időbe férjen bele. Képzeld azt, hogy egy liftben utazol a leendő ügyfeleddel. Annyi időd van „eladni magad”, amíg felértek a 6. emeletre...

 

HOVA TOVÁBB?

Tartsd folyamatosan a látogatód szeme előtt, hogy mit talál a weboldaladon. Erre alkalmas például a mobilmenüs megoldás is, ami az oldal görgetésével is ugyanott marad, így a látogató könnyen el tud onnan igazodni a kívánt irányba. A másik az akciógombok elhelyezése. A tartalmad pedig ne érjen véget az oldal aljára görgetéssel. Helyezz el egy gombot ott, hogy onnan tovább tudja vinni a gondolatmenetet akár a megrendelés, akár a ismeretbővítés irányába. Próbáld meg egy szálra felfűzni a weblapod tartalmát, hogy egyértelmű legyen mindig a következő lépés a látogatódnak.

 

MIBEN VAGY MÁS?

Ha az előző három kérdésre kimerítő választ nyújt a weblapod, akkor az már fél siker. Ebben a kérdésben már szerepet játszik az is, hogy milyen a weboldalad megjelenése. A letisztult külső és az átlátható weboldal a látogatódban is azt az érzést fogja kelteni, hogy te valamiben más vagy. Akkor is, ha nem tudja kifejezni, hogy pontosan miben. Egyszerűen csak jól fogja érezni magát weblapodon.

 

Ami még érdekelhet