Kategóriák

Weblap az esküvőnkről

Az esküvőd napja valószínűleg életed egyik legfontosabb napja. A legtöbben már hónapokkal a nagy nap előtt elkezdik tervezgetni, ha nem is a tökéletes részletességig, hogy mit hogyan szeretnének.

A tervezés egyik része az is, hogy hogyan lenne a legegyszerűbb tartani a kapcsolatot a vendégekkel és megfelelő időben informálni őket. Hiszen minden fiatal házasodni készülő párnak tisztában kell lennie azzal, hogy már a szervezés alatt is rengetegen fogják őket felkeresni különböző kérdésekkel, amikkel nem is lenne probléma, ha ugyanazt a kérdést nem százan tennék fel. Egy idő után nemcsak unalmas, de igazán fárasztó is újra és újra elmondani, leírni a válaszokat. Erre például tökéletesen alkalmas lehet egy olyan webszerkesztő, mint a Wezzpage!

 

Miért van szükségetek weblapra?

Mert itt egy helyen összehozhatsz mindent, ami az esküvőd napjával kapcsolatos! Nem kell külön e-maileket írnod, nem kell felhívnod az ismerősöket egyenként.

Első lépésben gondold át, mely fontosabb topikok kellenek, hogy a weboldaladra kerüljenek. Vegyünk sorjában néhány példát!

Az esküvőd után egy új életet kezdesz, lehet csak most költöztök majd össze, lehet, hogy új lakást vesztek. Egy biztos, még pedig az, hogy szükségetek lesz új eszközökre, dolgokra. De hogyan kerülhetnétek el, hogy ugyanazt kapjátok meg tízszer vagy épp egy olyan eszközt, mely már van a háztartásban? 

 

Ajándéklista

Az Ajándék365 oldalon egy egyszerű regisztrációval létrehozhatunk magunknak egy fiókot, ahol pontosan ki tudjuk választani mire van szükségünk. A regisztráció után a választott terméket egyszerűen belerakjuk a kívánságkosárba, majd a kívánságlistát kirakjuk a már készülő weboldalunkra. A vendégek pontosan látni fogják, hogy mire vágytok, mi mennyibe kerül, s hol lehet kapni! Ezzel nekik is könnyebb lesz a választás, és nem kaptok 3 mikrohullámú sütőt és 4 kanapét sem... :)

A vendégeid többsége biztosan kíváncsi a részletekre, s mindent tudni szeretne kapcsolatotokról. Nehézkes lenne egyesével elmesélni mindenkinek, hogyan találkoztatok, hogy történt az eljegyzés, milyen kalandokat éltetek át együtt. Mennyivel egyszerűbb létrehozni egy "történetünk" menüpontot, ahol galériákkal, képvetítőkkel színesítve tudjátok elmesélni a sztoritokat. 

 

Kapcsolattartás

Ha Facebookon is létrehoztok egy eseményt az esküvővel kapcsolatban, akkor ennek az oldalát szintén be tudjátok illeszteni egy egyszerű linkkel.

Pár lépésben  a Facebook esemény létrehozás. A főoldalon jobb oldalt találtok különböző opciókat, köztük az 'Események' linket.

Miután rákattintottál erre a linkre, a Facebook megmutatja azokat az eseményeket, melyek téged érintenek. Nekünk az oldal tetején lévő 'Létrehozás' opciót kell kiválasztanunk itt.

Miután rákattintottál a Létrehozás gombra, fel fog ugrani az ablak, ahol meg tudod adni az esemény nevét, helyszínét, időpontját, s egy leírást is hozzá tudsz adni. Illetve, a bal oldalon fent lehetőséged van megadni, hogy kik lássák ezt az eseményt. Ha zártra állítod, csak azok fogják látni, akiket majd meghívsz az eseményre, ha nyilvánosra teszed, akkor a Facebook keresőben bárki megtalálhatja. Nyilván ha egy bensőséges eseményről van szó, akkor ajánlott a zárt beállítást alkalmazni.

Ezután gyakorlatilag már készen vagy az eseményeddel, a következő lépésekben fel tudsz tölteni egy képet, mely borítóképként funkcionál az eseményednél. Már csak az ismerősök meghívása maradt, melyet a jobboldalon fogsz megtalálni.

 

Visszaszámláló

Egy másik tipp, hogy még izgalmasabbá tedd weblapod, hogy beágyazol egy visszaszámlálót, mely másodpercre pontosan jelzi mennyi idő van még hátra az esküvőig. Ehhez tökéletesen tudod használni a tartalom menüpont beágyazás modulját, ahova csak a szükséges linket kell megadnod. Erről itt olvashatsz bővebben.

Saját ízlésednek megfelelően formázhatod a számlálót ezen az oldalon, a stílust és a pontos adatokat megadva. Ha elkészült a szerkesztés, nincs más dolgunk, mint az oldal alján található Show HTML for countdown timer gombra kattintanunk, majd az ott szereplő (<>) linket kimásolni és a beágyazás modullal beilleszteni wezzoldalunkra. 

Ha megnyitottad az oldalt, akkor elsőként ki kell töltened a rublikákat. Itt kiválaszthatsz egy neked tetsző dizájnt is.

Ha készen vagy a beállításokkal, akkor az oldal alján megnézheted hogyan fog kinézni majd a visszaszámlálód. Ne felejtsd el megváltoztatni a visszaszámláló nevét, melyet a Top header text-nél találsz! Befejezésként pedig kattints a már említett Show gombra, s az ott megjelenő linket másold ki! (Ez a HTML Code, erre lesz szükséged a beágyazáshoz!)

Ezután lépj be Wezzpage oldaladra, a szerkesztőben válaszd ki az oldalt, amelyikre szeretnéd, hogy a számláló kerüljön. Ha a megfelelő oldalon vagy, kattints a tartalom lécre, s ott keresd meg a beágyazás modult, melyet legalul az Egyéb moduloknál találsz! Ezt a szokásos módszerrel csak húzd a kívánt helyére.

Ezután fel fog ugrani egy ablak, ahova az előzetesen kimásolt linket kell beilleszteni.

Ha rányomtál a mentésre, automatikusan az általad beállított számláló fog megjelenni!

 

 

Térkép

Nagyon fontos, hogy mindenre fel legyetek készülve, így arra is, hogy nem mindegyik vendég fogja azonnal megtalálni a helyszínt, főleg, ha másik városból, esetleg másik országból érkezik. Gondoskodjatok arról, hogy a Google Maps modul beillesztésével pontosan adjátok meg a helyszínt. Mivel weboldalunk mobilbarát, ezért egy egyszerű okostelefont GPS-ként használva nagyon könnyű lesz megterveznie az útvonalat a vendégeiteknek.

Ezt szintén a Tartalom menüpontnban, a moduloknál fogjátok megtalálni. Nincs más dolgunk, csak ugyanúgy mint az előző esetben beilleszteni a modult, majd megadnunk a pontos helyszínt.

És persze az egyik legfontosabb maradt utoljára! A vendégek teljes körű tájékoztatása a programról. Ajánlott létrehozni egy menetrend (vagy valami hasonló nevű) menüpontot, ahol percre pontosan le van vezetve, hogy hogyan fognak zajlani az események. 

Az nyilván elkerülhetetlen, hogy akadjanak olyan vendégek, akiknek még így is maradt kérdése, így azért ajánlott valamilyen elérhetőséget megadni, feltüntetni az oldalon, esetleg egy külön erre a célra létrehozott e-mail címet, hogy ne kavarodjanak az üzenetek más mindennapi levelekkel.

Az esküvőről készült képek, videók megosztása korábban nagyon macerás folyamat volt. Feltölteni egy közös tárhelyre, amit elérnek a vendégek, annak a linkjét elküldözgetni...

Mennyivel egyszerűbb a vendégekkel már megismertetett honlapra pár kattintással feltenni a galériát, hogy mindenki kedvére nézelődhessen.

 

 

Ami még érdekelhet