Kategóriák

Kezedben a saját mindent-megoldó-Wezzpage-varázspálcád!

Használd a beágyazás modult!

Akad olyan helyzet, amikor porszem kerül a gépezetbe, és olyan tartalmat szeretnél feltölteni, amelyre nem találsz megfelelő modult a weboldalszerkesztőben. Lehet ez egy gif, lehet, hogy a telefonszámodat szeretnéd úgy beágyazni, hogy aki mobilról nézi a honlapod, azonnal fel is tudjon hívni. Ne ess kétségbe, van a Wezzpage honlapkészítőjének egy jolly joker eszköze, amellyel szinte bármit meg tudsz oldani. Ez a beágyazás.

A Wezzpage weboldalszerkesztőjében 14 tartalmi modul várja, hogy felhasználd. Köztük van a szöveg, a kép, a galéria, a térköz, a cím, a videó és még számtalan másik. Ezek segítségével jellemzően a tartalmak jelentős többsége percek alatt a helyére kerül.

Szembejöhet azonban olyan igény, amikor a tartalmi modulok között nem találod a megoldást. Ilyenkor vedd a jolly jokert – vagy ha úgy jobban tetszik, a saját mindent-megoldó-Wezzpage-varázspálcád –, vagyis a Beágyazást!

A beágyazás modul lényege, hogy kibővítse a lehetőségek tárházát, és amikor a weboldalszerkesztő tartalmi moduljai kevésnek bizonyulnak, akkor is minden kívánt tartalmad a helyére kerülhessen.

A beágyazás modul használata pedig a forráskód segítségével történik, vagyis, amikor a weboldalszerkesztőben a helyére húzod a modult, a felugró kis ablakba a szükséges tartalom forráskódját kell beillesztened.

A legtöbb esetben ezt a kódot csak kimásolod valahonnan, így egy másolás-beillesztés parancson kívül nem is kell mást tenned.

Néha viszont olyasmi is szembejöhet, hogy neked kell megoldanod a problémát; márpedig te épp azért választottad a Wezzpage honlapkészítő programját, mert nem tudsz programozni, igaz? Épp ezért ezúttal is elhozzuk a segítséget, és megmutatjuk 3 gyakori probléma megoldását, hogy neked továbbra is csak büszkének kelljen lenned a honlapodra.

Amennyiben viszont szeretnél többet megtudni a forráskódról és a honlapod lelkét adó HTML-ről, kattints erre a cikkünkre!

A beágyazás elem használata ugyanúgy történik, mint a többi tartalomé: a modulra kattints rá, és amíg lenyomva tartod az egér gombját, húzd arra a helyre, ahová az adott tartalmat tenni szeretnéd.

Ezután ezt az ablakot fogod majd látni:

A Wezzpage weboldalszerkesztő beágyazás moduljának felugró ablaka.

A telefonszámod legyen hívható mobilról

Rendkívül praktikus megoldás, ha a telefonszámod úgy jelenik meg a honlapodon, hogy aki mobilról nézi a weboldalad, azonnal, egy kattintással fel is tud hívni. Ez a felhasználónak is időt spórol, és mivel tudjuk, hogy a felhasználók szeretik a gyors dolgokat, hamar megszeretnek majd a megoldásért.

Ehhez mindössze ennyit kell tenned:

Amikor a modul elhelyezésekor felugrik az ablak, ezt a kódot illeszd be:

<a style="text-align: center;" href="tel:+36 1 700 8099">+36 1 700 8099</a>

Amire figyelned kell:

A pirossal, illetve kékkel jelölt telefonszámot minden esetben cseréld ki a saját telefonszámodra!

A pirossal jelölt az a telefonszám, amely a kattintás után a telefonon „bepötyögött” szám lesz. Ez ebben az esetben a Wezzpage ügyfélszolgálati száma – mindenképp cseréld ki a sajátodra, ellenkező esetben, aki téged szeretne hívni, a mi ügyfélszolgálatunkon köthet ki.

A kék szöveg az lesz, ami megjelenik a weboldalon, amit a felhasználó lát, és amire rákattint. A helyzet ugyanaz, mint a pirosnál: ez a Wezzpage ügyfélszolgálati száma – mindenképp cseréld ki a sajátodra, ellenkező esetben, aki téged szeretne hívni, a mi ügyfélszolgálatunkon köthet ki.

Használj gifeket!

Bármikor előfordulhat, hogy gifet szeretnél beilleszteni a honlapodra. Például cikket írsz, és pontosan tudod, hogy a felhasználóid szeretik a humort, ezért a mondandód egy giffel szeretnéd illusztrálni.

Ugyanakkor a videó modul erre a célra nem megfelelő.

Ezt kell tenned:

Amikor a modul elhelyezésekor felugrik az ablak, ezt a kódot illeszd be:

<img src="http://utmutato.wezzpage.hu/media/files/giphy.gif">


A fenti, telefonszámos példához hasonlóan Ismét a piros szöveg az, amit cserélni kell.

Amire figyelned kell:

Gif beágyazásakor két lehetőséged van:

Egy, például a Giphy-n talált gifet szeretnél beágyazni. Ekkor nincs más dolgod, mint a megnyitott gif alatti kódot kimásolni. Ezt:

A gif alatti Iframe Embed linkjét másold be a Wezzpage weboldalszerkesztő beágyazás moduljába.

A másik opció, hogy a gif a saját számítógépeden van. Ekkor töltsd fel a weboldaladra a Fájl modul segítségével, majd a felugró ablakban másold ki az URL-t, és kattints a mégse lehetőségre. Így a fájl feltöltődött a tárhelyre, de a weboldaladon nem jelenik meg a Kattints ide a letöltéshez gomb.

Fájl feltöltése és fájlhivatkozás szerkesztése a Wezzpage weboldalszerkesztőben.

Az így kimásolt hivatkozást a korábbiakhoz hasonlóan illeszd be a beágyazás modul ablakába, és kész is vagy.

Tweet-gomb elhelyezése

Ha van a cégednek Twitter-oldala, a használat és népszerűsítés egyik legjobb módja lehetővé tenni a felhasználóknak, hogy bármely cikked, terméked, akciód stb. megoszthassák a Twitteren.

Ehhez csupán el kell helyezned a honlapon egy Tweet-gombot, amelyre kattintva a honlapod látogatói azonnal megoszthatják a tartalmad.

Ezt kell tenned:

Amikor a modul elhelyezésekor felugrik az ablak, ezt a kódot illeszd be:

<a class="twitter-share-button" href="https://twitter.com/intent/tweet?text=Valami történt tegnap a vonaton">Tweet</a>

Amire figyelned kell:

A pirossal jelölt szöveg ezúttal az, amit a látogatód szövegként meg fog osztani a Twitteren. Vagyis te magad határozhatod meg, hogy a linked mellé milyen komment társul.

Ehhez a szöveghez pedig a tweetben még hozzáadódik az oldalad URL-je.

Amikor a felhasználó rákattint a gombodra, ezt az ablakot fogja látni.

A Tweet gomb megnyomása utáni ablak.

FIGYELEM! A beágyazáskor fokozottan figyelj, hogy ne törölj bele véletlenül a kódba, és ne használj speciális karaktereket, mert ezek lehet, hogy belezavarnak a kód működésébe!

A fenti három gyakran használt megoldás, ezért reméljük, megkönnyítettük velük a dolgod.

Ha esetleg valamilyen kérdésed felmerül, szeretnél még ilyet olvasni, kíváncsi vagy valaminek a konkrét beágyazási megoldására, írj kommentet, vagy keress minket az info [kukac] wezzpage.hu címen!

Ha pedig mobilról még nem hívható azonnal a telefonszámod, próbáld ki a fentieket azonnal, és változtass ezen!

Kipróbálom gomb a Wezzpage weboldalszerkesztő kipróbálásához.

Ami még érdekelhet