Kategóriák

Megjelenés menüpont: igazítsd a webdesignt az arculatodhoz

Mindegy, hogy a konzervatívba hajlóan egyszerű vagy épp őrülten extrém webdesignt szeretnél, a Wezzpage-nél minden eszközt rendelkezésedre bocsátunk a tökéletes megjelenéshez. Weboldalkészítőnk szerkesztőfelületén egyszerűen átszínezheted weblapod bármely elemét, válogathatsz az egészen extrém betűtípustól a legegyszerűbbig, és még számos más lehetőséged van, hogy saját ízlésedre formáld a weboldalad.

Elkészítettünk neked több mint 30 webdesign-alapot, amelyeket viszont bármikor a saját igényeidre, ízlésedre, stílusodra és arculatodra szabhatsz.

Ebben a Megjelenés menüpont biztosít számodra minden lehetőséget a színek megváltoztatásától a betűtípuson és a fejléckép alkalmazásának kérdésén keresztül egészen a teljes szélességű honlap választhatóságáig.

Színek, betűk, formák

Ha a Wezzpage szerkesztőfelületén a Megjelenés menüpontra kattintasz, akár egyetlen kattintással be tudod állítani arculatod színét.

Mindehhez csak a Színcsoportok opciót kell kiválasztanod, és máris kiválaszthatod a céged saját színét, vagy válogathatsz a számtalan másik lehetőség közül.

A színcsoportok lényege, hogy egy kattintással tudod megváltoztatni a webdesignod megegyező színű elemeit, így például a menüsávban megjelenő szöveget, a gombok hátterét vagy épp a közösségimédia-ikonok színét.

Emellett persze lehetőséged van részletesen kiválogatni, hogy honlapod egyes elemei milyen színekben pompázzanak.

Egyedi színek kiválasztása a Wezzpage weboldalszerkesztőben

Ha például egy kiválasztott színpaletta különböző árnyalatait szeretnéd felhasználni a menüsáv egyes elemeinél, mindössze a Megjelenés menüpont Színek opciójához kell elnavigálnod.

Itt már csupán az egyértelmű pontokra kell kattintanod, és máris válogathatsz a szebbnél szebb színek között.

Épp így, ha például csak a címsorokat szeretnéd átszínezni – mert szeretnéd kiemelni őket –, keresd meg a listában a címsorokat, és állítsd be az új színt.

Használd a honlapod egy vállalkozóknak tervezett, bevételgeneráló színezőként

Azt is elmondjuk, miért érdemes ezzel foglalkoznod, ha a weboldalad hatékonyságát szeretnéd növelni.

Mivel az agyban szállított információk 90 százaléka vizuális jellegű, egyes színekre könnyű asszociálni (pl. mit látsz, ha azt mondjuk, hupikék vagy magenta?).

Vállalkozói kifestő illusztrációja a Wezzpage weboldalszerkesztő blogján

Az élénk, egyedi, jól felismerhető színek könnyen megragadnak a memóriában, és kézenfekvő eszközt jelentenek márkaismertséged növelésére.

Ha kicsit többet szeretnél tudni a színek használatáról, arról, mi alapján érdemes színt választanod, és mi köze ehhez a hangulatoknak, akkor olvasd el „Hogyan hatnak a színek a bevételedre?” című cikkünket.

Comic sans helyett

Valószínűleg nem a betűtípusra gondolsz először, amikor a webdesignra terelődik a szó.

Hiszed vagy sem azonban, a betűtípusnak – valamint a szöveg későbbi formázásának – nagyon is jelentős szerepe van a honlapod látogatóinak megtartásában.

Ha valaki meglátogatja a honlapod, látnia kell, hogy komolyan foglalkozol a szakterületeddel. Ha például pénzügyi tanácsadó vagy, de a honlapod betűtípusa comic sans, akkor – sajnos – senki sem fog komolyan venni.

Ezzel szemben viszont – bár nem ennyire meghatározó – ha kézműves gyermekjátékok készítésével foglalkozol, érdemes egy vidámabb, játékosabb betűtípust elővenned a tárból.

Ha pedig a kreatíviparban dolgozol fotósként, grafikusként, divattervezőként vagy épp reklámszakemberként, akkor szinte semmi sem szabhat határt; választhatsz a legőrültebb betűtípusok közül is akár.

Ha tehát betűtípust szeretnél választani, a Megjelenés menüponton belül a baloldalon a webdesign betűtípusa legördülő menüt használd!

Összesen több mint 35 betűtípust találsz wezzoldalad szerkesztőjében, így biztosan megtalálod majd azt, amelyik illik a cégedhez vagy épp a személyiségedhez.

A webdesign típusa

Elkészített webdesignjaink mindegyikénél lehetőséged van fejléckép alkalmazására. Ennek méretét később bármikor kedvedre megváltoztathatod a tartalmi modulok szerkesztésénél.

A Megjelenés menüpontban kiválaszthatod, szeretnél-e egyáltalán élni ezzel a lehetőséggel. Tisztában vagyunk vele, hogy nem mindenki akarja használni, így beépített funkció a kikapcsolása is.

Ilyenkor a Webdesign típusa címsor alatt a teljes szélességű fejléc helyett válaszd a dobozos opciót, és a fejléckép máris eltűnik, te pedig azonnal egy galériára, egy rövid szöveges bemutatkozásra, egy hatásos termékleírásra vagy épp az aktuális akciódra terelheted a látogatód figyelmét.

Honlaphizlalás Wezzpage-módra

2016 nyara óta a Wezzpage-nél a felhizlalás csak és kizárólag pozitív értelemben használt szó. Mivel ki ne szeretné, ha többet kap, lehetőséged van teljes szélességű, vagyis 940 pixel helyett 1180 pixel széles honlapot készíteni.

Mivel a képernyők felbontása egyre csak növekszik – gondolj csak a 4K-ra – a szélesebb honlapok egyszerűen szebbek.

Ha a Megjelenés menüben a széles tartalmi rész lehetőséget választod, akkor a weboldalad 1180 pixel szélességben, vagyis a „keskeny” tartalmi részhez képest 25 százalékkal nagyobb méretben jelenik meg.

Ez az esztétikum és a funkcionalitás szempontjából is előnyös.

A széles honlap illeszkedik a fejléckép szélességéhez is, így harmonikusabb, egységesebb, kellemesebb a weboldalad megjelenése.

Emellett a szélesebb tartalmi rész azt is jelenti, hogy ugyanolyan mennyiségű szöveg esetében kevesebbet kell a felhasználónak lefelé görgetnie, hiszen egy sorban több szöveg fér el.

A látogatóid nagy része jobban kedveli a szinte vázlatos, laza szerkezetű, könnyen olvasható cikkeket, mint a bekezdés nélküli, hosszú szövegeket. A széles tartalmi résszel egy bekezdés a szem számára rövidebbnek tűnik, és kellemesebb olvasni.

Mobil vagy kis felbontás; mindenre gondoltunk

Ne aggódj, a mobileszközre optimalizált weboldal itt sem szenved hátrányt, ugyanis a Wezzpage rendszere, ha mobil- vagy kisebb felbontású eszközt észlel, átállítja a szélességet 940 pixelre vagy a mobilnézetre.

Ettől függetlenül az alapértelmezett beállításod a széles tartalmi rész lesz.

Pro tippek

Attól még, hogy több helyed van ezzel a megoldással, nem kell rögtön túlzsúfolni a weboldalad. Helyette gondold újra a már megírt szövegeidet, hogy hol lehetne optimalizálni, kiegészíteni, illusztrálni őket.

  • Tördeld újra a szöveget. Mivel egy sorban több szöveg fér el, a több bekezdés nem fogja azt jelenteni, hogy a felhasználódnak végtelenül kell lefelé görgetnie.
     
  • Illeszd be azt a csodásan megfogalmazott mondatot, amit a helyhiány miatt múltkor száműznöd kellett!
     
  • Legutóbb nem fért el a szöveg mellett a kép? Most pótolhatod. Ha egy szép, kézzel készített ékszert képpel is megmutatsz, előbb kattintanak majd rá.
     
Meguntad a webdesignod?

Bármikor lecserélheted.

A Megjelenés menüpont legalsó opciója a Váltás másik webdesignra. Ennek a segítségével bármikor választhatsz egy másikat több mint 30, beépített webdesign-sablonunk közül, míg a tartalmad háborítatlanul megmarad.

Választható webdesign-sablonok a Wezzpage weboldalszerkesztőben

Ha úgy tapasztalod,

  • a látogatóid jobban szeretnének egy másfajta struktúrát,
  • a cégedhez jobban illene egy másik design,
  • szereted a változatosságot,
  • vagy egyszerűen csak meguntad a mostani sablont,
     

válassz egyet a sok-sok lehetőség közül, és találd meg a hozzád legjobban illőt!

Ha kedvet kaptál a kísérletezéshez, a webdesigntervezéshez, kattints a kipróbálom gombra, és két hétig máris kedvedre válogathatsz a színek, betűtípusok és webdesignok között.

Ami még érdekelhet