Hogyan adhatok zenelejátszót a weblapomhoz?

Ha zenelejátszót szeretnél az oldaladhoz adni, akkor a legjobb, ha a Soundcloud-ot használod. Ingyenesen fel tudsz regisztrálni az oldalukra E-mail címeddel vagy akár Facebook/Google fiókoddal.

  Ha beléptél, akkor lesz egy saját profilod ezen a felületen, s Te magad is tudsz feltölteni zenéket! Ehhez csak kattints az Upload gombra! Ha saját zenét töltesz fel, mindenképp figyelj arra, hogy tényleg saját legyen, ha pedig híres előadótól választasz, akkor ne külön töltsd fel, hanem a keresőben keresd először! (A jogvédett számokat az oldal automatikusan törli és figyelmeztető üzenetet küld.)

  Ezután csak egyszerűen meg kell várni, míg feltölti a kiválasztott zenefájlt. A beállításoknál meg tudjuk adni, hogy zenénk nyilvános legyen vagy privát (privát esetén csak mi látjuk a feltöltést.) Ezenkívül fel tudunk hozzá tölteni képet is, illetve amit az oldal kér tőlünk, hogy adjunk hozzá tag-eket. (Ehhez a szó előtt használjuk a # jelet, pl. #wezzpage.)

  Majd nyomjuk a Save (Mentés) gombra, és máris meg tudjuk tekinteni feltöltésünk! (Go to your track gomb).

  Itt a Share (Megosztás) gombra kell kattintanunk.


  A zenét ezután az oldalunkon be fogjuk ágyazni, melyet a Beágyazás modullal tudunk megtenni! Oda kell majd bemásolnunk az oldal által megadott kódot. Innentől kezdve már mindegy, hogy saját zene vagy kereső általi, mert ugyanúgy működik a rendszer. Tehát a Share gombra kattintva feljön egy ablak a zenével.

  Itt menjünk a középső lehetőségre - Embed (Beágyazás) - és válasszuk ki a számunkra megfelelő beállításokat. Kétféle nézet közül választhatunk, különböző opciókkal. Az első, amit egyből megnyit az oldal. Itt a More Options (Több lehetőség) gombbal két beállítást tudunk megadni, az egyik a majd megjelenő felület mérete (300px, 450px vagy 600px). A másik, hogy automatikusan játsza le a zenét az oldalon, ide csak egy pipát kell tennünk.

  A másik nézetnél ugyanúgy be tudjuk állítani az automatikus lejátszást, ezenkívül pedig színt tudunk választani a zenénk lejátszójához. (Itt most zöldet választottam, az előzőnél ugye narancssárga volt.)

  Ezután mi sem egyszerűbb, csak másoljuk ki a kódot, melyet az oldal megad. (Mivel nem WordPress-ben dolgozunk, ne pipáljuk ki azt a rublikát!)

  Végül pedig ágyazzuk be az oldalunkra a Beágyazás modullal. Ehhez segítséget itt találsz.