Fájl modul


 

Lehetővé tehetjük látogatónk számára, hogy letöltsék, vagy a böngészőjükben megnyithassák fájlunkat.

Ha szeretnénk olyan tartalmakat is felhelyezni weblapunkra, mint például egy pdf fájl, vagy azt akarjuk, hogy letölthessék látogatóink az adott fájlt, akkor azt ezzel a modullal oldhatjuk meg.

A modul behúzása

Fogd és húzd módszerrel behúzzuk weblapunkra a dobozt, ami két lehetőséget fog felkínálni nekünk. A fájljaim menüpontban a már korábban feltöltött elemeket találjuk, az új fájl gombbal pedig felvihetünk egy új fájlt a rendszerünkbe.

Tallózás vagy behúzás

Az új fájl gombra kattintva két lehetőségünk van. Vagy közvetlenül belehúzzuk egérrel a fájlt számítógépünk bármelyik mappájából, vagy tallózhatunk egyet, ha a képre kattintunk.

Az első esetben megnyitjuk számítógépünkön a mappát, amiben szerepel a felölteni kívánt fájl majd rákattintunk, lenyomva tartjuk az egér bal gombját és behúzzuk a Wezzpage felületére, a tallózás esetében pedig megkereshetjük számítógépünkön a fájlt és a kiválasztás gombbal beilleszhetjük a weblapra.

A fájl beállításai

Ezt követően beállíthatjuk, hogyan jelenjen meg az elem weblapunkon. A fájlra mutató link felirata helyre azt a szöveget kell beírni, ami meg fog jelenni a weblapon. Ide előre be van égetve egy "a fájl letöltéséhez kattints ide" felirat, ezt kitörölhetjük és beírhatunk helyette bármit.

Gombként vagy szövegként?

Alatta két lehetőség közül választhatunk, vagy gombként vagy szimpla szövegként jelenhet meg fájlunk. Előbbinél a sablonhoz kidolgozott színben fog megjelenni a fent beírt szöveg, utóbbi esetben pedig (aláhúzottan,) más színben fog pompázni, hogy elkülöníthető legyen az egyszerű szövegtől.

Letöltés vagy megnyitás?

Egyetlen beállítási lehetőség maradt. Ha szeretnénk, hogy a weblapunkon szereplő fájlt egyetlen kattintással magáévá tehesse látogatónk, akkor pipáljuk be "kattintásra töltődjön le a fájl" lehetőséget.