Galéria modul


 

Több kép egy csokorban, egymás alatt, mellett, ahogy te szeretnéd.

Kattintással húzzuk be a jobb oldalra a galéria dobozt. Ekkor a szokásos módon megjelenik egy felugró ablak – töltsünk fel egy új galériát.

Új galéria létrehozása, vagy már meglévő módosítása

Egyből két lehetőség közül választhatunk, haladjunk fentről lefelé, először hozzunk létre egy új galériát. Két módon tölthetünk fel új képet a rendszerbe, vagy rákattintunk a képek feltöltése gombra, amire előjön egy fájlválasztó ablak, vagy a számítógépen magunknak nyitunk meg egy mappát és onnan húzunk be kattintással fájlokat. Windowson a ctrl, OSX operációs rendszeren pedig a shift billentyű nyomva tartásával tudunk több elemet is kijelölni a mappánkban. A Wezzpage képtárban pedig rengeteg profi minőségű képet találsz, amiből kedvedre válogathatsz.

Ha ráhúzzuk az egeret bármelyikre, megjelenik három ikon. A kuka ikonnal törölhetjük a nem kívánt képeket, az ecset ikonnal az Aviary képszerkesztőt nyithatjuk meg és végül a nagyítóval pedig nézhetjük meg nagyban a képet, ha szeretnénk leellenőrizni, hogy nagyban hogy néz ki a kép. Később, ha módosítás céljából nyitunk meg dupla kattintással egy már behelyezett képet, akkor egy fogaskerék ikon is lesz a képen. Ezzel a kép alapbeállításait állíthatjuk újra. Ezekről részletesebben a kép modul segítségnél találsz.

A kívánt képek kiválasztása után tudod sorba rendezni az elemeket, és itt adhatod meg a hozzájuk tartozó címeket, leírásokat. 

Galéria beállításai

Még egy lehetőségünk van ebben a helyzetben, a jobb felső sarokban található beállítások fülre kattintva. Itt állíthatjuk be, hogy hány kép jelenjen meg egy sorban az adott galériában. Minél nagyobb ez az érték, annál kisebbek lesznek a képek, mivel csak így fér el több elem egy sorban. A képek tájolásával beállíthatjuk a nekünk tetsző nézetet, mely a leginkább illeszkedik weblapunkhoz. A képkeret opció bepipálásával pedig a sablonhoz igazított keretet adunk képedhez.

A galéria nézetét bármikor egy kattintással meg lehet változtatni a szerkesztés melletti nyilacskára kattintva.

Ha nem új galériát szeretnénk feltölteni, hanem böngészni szeretnénk a már feltöltöttek között, akkor válasszuk a galériáim lehetőséget a doboz behúzása után.

A felső sorban tudunk keresni a galéria címeink között a későbbiekben, ha már sok galériánk lesz.

Ez után ugyanúgy tudjuk szerkeszteni már meglévő galériáinkat is, mintha újat töltenénk fel. A végeredmény pedig egy szép nagyban megjelenő galéria, amit mobilon oldalra is lehet lapozni.