Kép modul


 

Saját képek, illusztrációk feltöltése a számítógépünkről

Modul behúzása

Kattintással húzzuk be a jobb oldalra a kép modul dobozt. Ekkor a szokásos módon megjelenik egy felugró ablak.

Új kép feltöltése

Egyből két lehetőség közül választhatunk, először nézzük át a kép feltöltése funkciót. Két módon tölthetünk fel új képet a rendszerbe. Vagy rákattintunk a kék gombra, amire kijön egy fájlválasztó ablak, vagy a számítógépen magunknak nyitunk meg egy mappát és onnan húzunk be kattintással egy fájlt. Ebben a modulban csak 1-1 képet tudunk feltölteni egyszerre. Ha többet szeretnénk, akkor használjuk a galéria modult.

A saját képeim fülön találhatók azok a képek, amiket eddig használtunk. A Wezzpage képtárból pedig profi minőségű képeket használhatsz. Ha ráhúzzuk az egeret bármelyikre képre, megjelenik két ikon. A kuka ikonnal törölhetjük, míg a nagyító nézhetjük meg nagyban a képet még a kiválasztás előtt.

Válasszuk ki a kék gombbal a keresett képet, ekkor megjelenik a kép beállításai ablak.

Kép beállításai

A névnél megadhatjuk, hogy mi legyen az alapértelmezett elnevezése a képnek. Például amikor a felhasználónk lementi saját számítógépére, akkor ez a név fog neki egyből megjelenni.

Ha szeretnénk, hogy a képen megjelenjen egy felirat, akkor azt a leírás pontnál állíthatjuk be. Az alatta lévő lenyíló menüből azt is kiválaszthatjuk, hogy a kép melyik részén helyezkedjen el a felirat.

Beállíthatjuk azt is, hogy mi történjen akkor, amikor látogatónk egyszerűen rákattint a weboldalunkon megjelenő képre. Választhatjuk azt, hogy új ablakban, nagy méretben nyíljon meg a kép, illetve megadhatunk egy webcímet is a képünknek, ahova automatikusan átkerül a kattintás után.

A képkeret lehetőségnél pedig a sablonhoz illő, előre beállított keretet adhatjuk hozzá képünkhöz.

A kép jobb felső sarkában megjelenő ecsettel tudjuk teljesen egyedivé alakítani képünket. Erről bővebben az Aviary szerkesztő segítségben hallhatsz, olvashatsz.​