Szöveg- és cím modul
 

Bármilyen szöveges tartalom hozzáadása weblapunkhoz, legyen az egy cím vagy a legegyszerűbb szöveg.

Szöveg- vagy cím modul behúzása

Fogjunk meg egy szöveg vagy cím modult – mindkettő ugyanúgy fog működni – jobb oldalra. Beillesztést követően egyből szerkeszthetjük is a szöveget. A szerkesztés befejezése után, csak kattintsunk a mentés gombra, vagy egy üres területre a kiemelt rész mellett. Később, ha duplán kattintunk a szövegre, akkor előugrik az ablak, amiben megformázhatjuk a dobozt.

Főbb szöveg formázási lehetőségek

Első négy eszközünkhöz némi kijelölés szükséges, így jelöljünk ki egy mondatot és kattintsunk rá az alább bekarikázott gombok egyikére a szerkesztőnkben. Voilà, már változott is a szövegünk.

Kattintsunk egyet bárhova a szövegben, hogy megszüntessük a kijelölést.

A következő négy eszközzel a teljes szövegünk igazítását állíthatjuk. Balról jobbra az elsővel balra, középre, jobbra, vagy sorkizártra állíthatjuk az igazítást.

Link létrehozása a szövegben

A következő ikon egy kis kapcsot jelképez, ezzel tudunk egy másik oldalra mutató linket elhelyezni a szövegünkben. Jelöljünk ki egy részt a szövegben, amire ha rákattint majd látogatónk akkor átkerül arra az oldalra amit megadunk – akár saját weblapunkon belül, akár bárhova máshova az interneten. Ha nem szövegen belül szeretnénk linket elhelyezni, akkor használjuk a link modult.

Kattintás után felugrik az ablak, ahova be kell írni azt a weblap címet, ahova át akarjuk irányítani a kattintóinkat.

Az oldalaim pontban találjuk azokat a linkeket, amiket az oldalak menüpontban hozzáadunk.

További formázási lehetőségek

Az idézőjel funkció annyiban különbözik a dőlttől, hogy ez nem csak a kijelölést, hanem az egész dobozt dőltté teszi, valamint nem lesz kisebb a betű mérete sem.

A számozás és felsorolás pontok automatikusan megformázzák az egész dobozt, attól függően, hogy hány enter van ütve. Minden enteres sor elejére jut egy új szám/szimbólum.

 

Következő két elemünkkel alsó és felső indexeket tudunk létrehozni. Jelöljük ki a szöveget vagy számokat, amiket indexbe helyeznénk.

Ezután a törlés elem következik. Jelöljük ki azt a szövegrészt, amit vissza akarunk állítani egy módosítás után, majd kattintsunk az ikonra.

Három ikonunk maradt a szöveg modulból, ezekből az első a méret, ahol egyszerűen állíthatjuk a kijelölt szöveg méretét. Mellette jobbra kiválaszthatjuk, hogy milyen színnel jelenjen meg a szövegünk, végül pedig a szöveg stílusát adhatjuk meg aszerint, hogy címként, alcímként vagy egyszerű szövegként szeretnénk megjeleníteni a szöveget.