Kategóriák

Színes, szélesvásznú álomhonlap – hogyan válassz designt?

Ha honlapra van szükséged, egy ponton értelem- és szükségszerűen felmerül a kérdés: milyen legyen a design, és ki készítse el? Egyedi fejlesztésű honlapnál például szükséged lesz egy grafikusra és webdesignerre. Az egyszerű weboldalszerkesztők, így a Wezzpage esetében viszont számtalan előre elkészített design áll rendelkezésedre, amelyeket egy kattintással „ráhúzhatsz” a weboldaladra.

Amikor megtervezed weboldalad designját, figyelembe kell venned, hogy szolgáltatást, esetleg más, kézzelfogható terméket szeretnél eladni a vásárlóknak. Máshogy néz ki egy ügyvéd, máshogy egy fotós, megint máshogy egy kézművesüzlet honlapja, és persze egészen másra lesz szükséged, ha egy esküvői honlapot készítesz a meghívottak számára.

Szépen sorban a főbb jellemzők (ideális esetben):

 • Egy ügyvéd honlapja tükrözi az eleganciát, a komoly, megbízható szolgáltatást, a tiszteletre méltó embert a honlap mögött. Elegáns, nem rikító színeket használ, letisztult képekkel és formákkal – akár ikonokkal – és nem túl sok szöveggel. Elsősorban a szolgáltatási területeket mutatja be, a felmutatható referenciákat – vagyis főként portólióhonlap.
 • A fotós weboldala rendkívül kevés szöveggel operál – a szolgáltatás természetéből fakadóan sokkal inkább a képek beszélnek. A színhasználat attól függően, mi a fotós fő területe, változó – ha gyerekzsúrokat fényképez, akkor vidám, élénk színek a nyerők, a babafotózás esetében is a meleg, ám többségében pasztellszínek stb. Jellemzően nincs szükség sok menüpontra.
 • Egy kézművesüzlet esetében konkrét termékek is megjelennek, így egy-egy képhez rövid leírás is tartozik, ugyanakkor a legfontosabb hírek, újdonságok szintén helyet követelnek. Emiatt a másik két esetnél várhatóan több szöveges tartalom lesz, és persze a termékkínálattól függ a színválasztás is.
 • Ha esküvői honlapot készítesz, igazán nincs szükség sok dologra; a legfontosabb egy frappáns meghívószöveg, és persze a számláló, amely megmutatja, mennyi van még hátra a nagy napig. Egy jó honlapkészítővel azt is megoldhatjátok, hogy egy külön menüpont tartalmazza, miket kértek nászajándékba – így nem fogtok olyasmit kapni, ami csak porfogó lesz a padláson.
   

Kinek melyik Wezzpage-designt javasoljuk

A Wezzpage egyszerű honlapszerkesztőjében a regisztrációt követően azonnal kiválaszthatod a neked leginkább tetsző designt – ezt azonban később bármikor megváltoztathatod anélkül, hogy a tartalmad sérülne – minden ugyanúgy marad, csak a kinézet változik meg.

A szerkesztőben 33 Wezz-design közül választhatsz, amelyek épp a fenti szempontok alapján készültek el.

Ne feledd, a Wezzpage mindegyik designja reszponzív és mobilbarát!

Nem kell külön megtervezned a mobilverzió kinézetét és működését – ezt megoldjuk mi! Ezért könnyű a weboldalszerkesztőnk használata.

 1. Egy ügyvéd számára – vagy olyasvalakinek, aki komolyabb, üzleti szolgáltatást kínál, jó szívvel javasoljuk például a Business, a Gasztro vagy épp a vagy épp a Teddy Bear témák valamelyikét. Az alapszínek változatossága ne riasszon el – néhány hete a honlapod minden elemét a neked tetszőre tudod alakítani.
  Néhány, üzleti célra kiváló témánk:
  Wezzpage weboldalszerkesztő üzleti designok
   
 2. Ha fotós vagy, használd bátran a Photography vagy a Fotostudio témákat.
  Wezzpage weboldalszerkesztő fotós designok
   
 3. Esküvői honlaphoz kiváló az Ádám&Éva design.
   

Emellett természetesen nyugodtan kipróbálhatod bármelyik témát, hiszen, ahogy írtuk, a tartalmad megmarad, csak a kinézete változik az ízlésednek és az igényeidnek megfelelően.

Bármelyiket választod is, a legfontosabb, hogy tükrözze a cégedet és az értékeid, valamint, hogy a honlapod egyszerűen összetéveszthetetlen legyen. Aki csak meglátogatja, ragadjon ott a tekintete – nézzen körül, és később is tudja felidézni, amit látott. Ezt csakis a design még nem tudja elérni, de nagyon fontos eleme ennek a folyamatnak!

Ha a designválasztással kapcsolatban bármilyen kérdésed van, esetleg segítségre van szükséged, írj nekünk nyugodtan a info@wezzpage.hu emailcímre, vagy kérd kollégánk segítségét a chaten!

Ez a cikk a „Gondolattól a bevételszerző honlapig” cikksorozatunk 5. része. Az előző részekben szó volt arról, hogy:

 1. miért van szükséged honlapra - és mi köze ehhez Hérodotosznak
 2. milyen célokat fog kiszolgálni a honlapod
 3. hogyan építsd fel a weboldalad
 4. milyen tartalommal töltsd fel a weboldalad
 5. hogyan kell jó képet választani és azt okosan szerkeszteni
Ami még érdekelhet