Nyelvesítés

Ezzel a funkcióval több nyelven is megjelenítheted tartalmad weblapodon.

Új nyelv hozzáadása

A beállítások menüpont/weboldal nyelvei résznél adhatsz hozzá új nyelv(ek)et weboldaladhoz. Alapbeállítás szerint a magyar lesz az alapértelmezett nyelv.

A nyelv hozzáadása gombra kattintva vehetsz fel új nyelvet.

Ezt követően fel fog ugrani egy ablak, amiben két dolgot kell megadnod. A felső sorba be kell írnod a nyelv nevét, tehát pl: angol, német. A második sorban pedig választanod kell, hogy milyen zászló szerepeljen a felső sorban megadott nyelv név mellett.

Ezt követően visszakerülsz a weboldal nyelvei menüpontba, ahol most már két nyelv fog egymás alatt szerepelni.

Ebben a részben lehet kiválasztani a felvett nyelvek státuszát.

Az elsődleges státuszról részletesebben a cikk alján, az "intelligens nyelv felismerésnél" olvashatsz. Az aktív állapot jelöli, hogy készen állsz az adott nyelv szerkesztésével, így látható lesz látogatóid számára. Az inaktív állapotban lévő nyelv nem fellelhető a látogatók számára, csupán te látod a szerkesztőben.

A szerkesztés oszlopban található ceruza ikonra kattintva térhetsz vissza ahhoz a felugró ablakhoz, amivel akkor találkoztál, amikor először felvetted az új nyelvet weblapodra. Egy oszloppal mellette, a kuka ikonnal törölheted a nem kívánt nyelvet. A törlési művelet semmilyen körülmények között nem visszaállítható!

Felül a tartalom menüpontra átkattintva lesz látható, hogy hogyan néz ki a nyelvválasztó funkció.

Ebből a lenyíló menüből tudják majd kiválasztani látogatóid is, hogy melyik nyelven kívánják olvasni az oldalt. Itt tudod azt is váltani, hogy éppen melyik nyelvű oldaladat szerkeszted. Az elsődleges nyelvnél semmilyen megkülönböztetés nincs, a hozzáadott nyelvnél pedig szögletes zárójellel jelezzük, hogy melyik nyelvet szerkeszted.

Ezen felül a nyelvválasztó is azt a nyelvet fogja mutatni, amit éppen szerkesztesz.

Intelligens nyelv felismerés

Minden böngésző alapbeállításában szerepel, hogy milyen nyelven használják. Amennyiben ez a nyelv szerepel a listádban, úgy ezt a rendszerünk érzékelni fogja, és automatikusan azon a nyelven fog megjelenni neki az oldal, hiába van másik nyelv beállítva a szerkesztődben elsődlegesnek.